HTML

Annaélete

Ebben a blogban a velem történő, engem érdeklő dolgokról fogok írni. Például a kirándulásokról, túrázásról, bosszankodásaimról, és örömeimről.

Friss topikok

Címkék

3000 (1) állás (1) állás keresés (2) aquamobil (1) átváltás (1) autó (1) baba (1) bababútor (1) babakocsi (1) babaruha (1) baba ágynemű (1) babkocsi (1) bakancs (1) bank (1) betegápoló (1) betegség (1) bicaj (2) bloggerverseny (1) blogger verseny (1) bringa (1) csákvár (1) csányi (1) cumisüveg (1) dekupázs (1) depresszió (1) deviza (1) diana (1) diéta (1) doboz (1) egytál étel (1) érdekesség (1) erőnlét (1) étel (1) fekete kenyér (1) felelőtlenség (1) főétel (1) fogyókúra (1) főtt tojás (1) főzés (3) frank (1) gasztro (3) gasztronómia (2) gazdag (1) geoaching (1) geocaching (2) globalizáció (1) gyerek (1) gyerek holmi (1) gyerek ülés (1) gyógyír (1) gyógyszer (1) hamuban sült pogácsa (1) használt elem (1) ház (1) házi betegápoló (1) hegy (1) hírek (1) hitel (4) hobbi (1) humor (1) húsvét (1) húsvéti sonka (1) influenza (1) ingókő (1) ízletes (1) jégbarlang (1) jó modor (1) kerékpár (2) kirándulás (3) kiságy (1) kismama (1) kispapa (1) (1) köd (1) kőleves (1) kommunikáció (1) korszerű (1) korszerű étkezés (1) közlekedés (1) lakberendezés (1) lamberg kastély (1) lecsó (1) lopás (1) magázódás (1) máglyarakás (1) malév (1) malév jegy (1) mellszívó (1) mit (1) mit főzzek (2) mlm (1) mór (1) munka (2) önéletrajz (1) orbán (1) ördögök építménye (1) öregedés (1) otp (1) pajzsmirigy alulműködés (1) pajzsmirigy betegség diétája (1) pákozd (1) pákozdi ingókő (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (1) pelenka (1) pocaklakó (1) rakott krumpli (1) spórolás (1) sütés (2) sütőforma (1) svájci frank (1) szabálytalankodó (1) szegény (1) székesfehérvár (1) szent györgy (1) szeretet (1) szikla (1) takarító (1) tegeződés (2) tesz vesz (1) töltött csirke (1) trianoni kereszt (1) túra (3) túrázás (2) turizmus (1) újrahasznosítás (1) updated (2) vásárlás (1) végtörlesztés (3) vicc (1) vizes (1) vizitorna (1) zabliszt (1) főzzek (1) ma (1) Címkefelhő

Babázás okosan - spórolós trükkök szülőknek

2012.02.22. 19:26 Mmanna

Az elmúlt jó néhány évben, valahányszor olyan üzletben jártam, ahol babaruhát is árultak, nem tudtam megállni,hogy ne nézegessek, ne fogdossam meg, és ne ábrándozzam el egy pici lény érkezéséről. Realitások talaján állva (????), inkább már csak az unoka jöhetett szóba. Volt olyan, amikor megláttam az icipici cipőcskét, és felhívtam a nagyobbik lánykám (márciusban lesz 28 éves), hogy elmondjam neki mit találtam.

Aztán nemrégiben megszületett a család legújabb tagja. Nem saját unoka, de igazi kis tündér. Decemberben volt két éve (Ugye milyen gyorsan eltelik két év?)  Születése előtt felpörgött egy kicsit a család.

 

Amikor kiderült,  hogy anyukája pocijában lakik valaki, az első öröm után rögtön jött a kérdés:  Mennyibe fog kerülni mire mindent meglesz, amire szükség lesz a gondozáshoz az első napokban, hetekben, és még egy darabig utána is. És ha már belegondoltunk, akkor gondoljunk nagyot! Mennyibe is fog kerülni egy gyerek felnevelése? És kettőé vagy háromé (ha testvére, testvérei lesznek)?

Persze mindenből a legjobbat a legszebbet szeretné az ember a gyerekének, no meg az unokájának, a családjának. Volt még bő fél év a baba érkezéséig. Bármerre jár az ember ilyenkor, azt nézi, merre, mihez lehet hozzájutni. Csodásabbnál csodásabb holmik, kisruhák, cipők, babakocsik stb. kellették magukat. Na de milyen áron?  Minimum a Rothschild birodalom tagjának kell lenni, ahhoz  hogy ki tudjuk fizetni a babakelengyét. Na jó ez enyhe túlzás J, de tény, hogy egy kisebb autó árát simán el lehetne költeni.

Na, hát akkor mi legyen?
Üljünk le és írjuk össze mit is kell feltétlenül megvenni! Mi is az, amit muszáj újonnan, és mi az ami másod, esetleg harmadkézből is használható, jó lehet.  Na és hol is keressük ezeket a darabokat? Intenet!!!!  Nem lehet megtapizni, de máskor is működött
,  a háztartási gépeink zömét, pl.: párásítót, a sütőt is a hűtőt is interneten keresztül vettük meg  újonnan és több tízezerrel olcsóbban , mint ahogyan  a hagyományos műszaki cikk áruházban  láttuk.

Mi is kell feltétlenül mire megszületik

-      A  pelenka egyértelmű.  Ez csak új lehet, a textil és az eldobható is J (szép is lenne, ha használtan vennénk.. FÚÚÚÚÚÚÚJ)  Sok helyen láttam olcsóbb és drágább pelenkákat. 

-          Nem baj, ha használt babaruha, rugdalózó, ing, hálózsák, sapka, babacipő , kerül a polcra. Ebben a korban, mire körülnézünk, már ki is nőtte a gyerek a ruháját. A pici cipő meg igazán csak azért kell, hogy valami még melegebben tartsa a lábacskáját. Később, amikor már járni tanul, vagy már jár is, akkor jöhet az új cipő. Emlékszem, amikor az én gyerekeim voltak picikék, volt olyan ruha, amit egyszer sem adtam rájuk, mert mire sorra került volna, már ki is nőtték.

-       Valahol aludni is kell a babának, a holmiját is be kell pakolni valahová, nem ártana néhány bababútor egy pelenkázó szekrény, kiságy.   Idővel kell majd járóka, amiben biztonságban el van a baba, amíg anya bekészíti a mosást, vagy elkészíti az ebédet. Ha már ebéd, akkor eljön az idő, amikor az etetőszék is jó szolgálatot tesz.

-          Kell még a kiságyba matrac, baba ágynemű takarók, (legalább kettő, ha baleset történik, akkor  is legyen száraz, ami melegen tartja a kis picurt), és huzatok a takaróra és a párnára.

-       Babakocsi! Majd el felejtettem. Lehetőleg olyan, ami használható picike korában is, és majd átalakítható, amikor majd nagyobb lesz . Hogy az autóban is biztonságos legyen az utazás, a gyerekülést vagy hordozót is meg kell venni, olyan, ami rögzíthető az üléshez.

-           Kell még cumisüveg melegítővel, anyukának mellszívó, csőrös pohár, hogy szokja a pici. Babakönyvet nagyon szépeket lehet kapni, de úgy gondoltam azt majd én elkészítem. Légzésfigyelő 20-30 éve még nem volt (én legalábbis nem emlékszem) de nagyon hasznos kütyü ez is, biztosan jó lenne.  

-          És kell még segítség! Irány a védőnő!  Talán Ő az aki  reálisan látja a dolgokat, és egyáltalán képben van. Hiszen nem huszonéve foglalkozott utoljára azzal, hogy mire is van szüksége egy pici babának.

Mire eljut a család, a leendő nagypapa és pótnagymama idáig, rájön, hogy egy, illetve két nagyon fontos dolgot kifelejtett a  számításokból, felsorolásokból. A baba apukáját és anyukáját. Hiszen a segítség  biztosan jól jönne, de nem árt azért ha nekik is tetszik  a kiságy és a többi holmi.
Kezdjük hát előröl , most már a kismamával és a kispapával együtt, és adjuk meg az örömöt nekik, hogy  a gyereküknek a saját elképzelésük szerint vásároljanak be, és majdan a saját elképzelésük szerint neveljék őt…
Bízzunk benne, hogy meghallgatják és megfogadják tanácsainkat, vagy legalábbis egy részét.
Ez mégis csak az Ő életük, az ő kis szűk családjuk.

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.teszvesz.hu/bloggerverseny

Jelentkezz Te is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás kismama spórolás baba babakocsi bababútor pelenka mellszívó kiságy babaruha kispapa cumisüveg tesz vesz pocaklakó babkocsi gyerek holmi gyerek ülés blogger verseny baba ágynemű

A bejegyzés trackback címe:

https://mannaelete.blog.hu/api/trackback/id/tr584142255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása